FORMSPRUTA

Hos RAFO finner ni formsprutor för alla ändamål.
Kontakta oss så hjälper vi er att hitta rätt formspruta för ert ändamål.

Formsprutor från Rafo

Vi är återförsäljare till ARBURG som är en ledande global tillverkare av formsprutor. Behöver ni en ny formspruta så har vi rätt lösning till er. I och med vårt modulära teknikutbud för plastbearbetning så spelar det ingen roll vilken bransch du är involverad i eller vilka plastdetaljer du vill producera. Vi har den rätta maskinen och tekniken för just era behov.

Olika formsprutningsmaskiner

Hydralisk formspruta

Våra hydrauliska Allrounder formsprutningsmaskiner kan användas för en mängd olika applikationer och kan individuellt anpassas för drift tillsammans med alla välbekanta formsprutningstekniker. De hydraliska formsprutningsmaskinerna finns i flera olika storlekar och har ett omfattande urval av tillbehör och kringutrustning som enkelt kan integreras. En hydralisk formspruta är det idealiska valet för att utföra specifika uppgifter med konsekvent tillförlitliga och reproducerbara resultat.

Formsprutor hybrid

Våra hybrid Allrounder formsprutningsmaskiner är designade för högsta prestanda inom termoplastbearbetning. Maskinerna kombinerar elektrisk hastighet och precision med hydraulisk kraft och dynamik för kompromisslös produktionsprestanda. Detta gör att du kan producera kostnadseffektivt och energieffektivt. De servoelektriska drivningarna för spännenheten av vipptyp och dosering minskar effektivt cykeltider och energibehov. Hydraulisk ackumulatorteknik säkerställer exakt och dynamisk insprutning med hög prestanda.

Elektriska formsprutor

Principerna bakom våra elektriska formsprutningsmaskiner är både prestandaorienterade och kostnadseffektiva. Spektrumet sträcker sig från den standardiserade generella formsprutan till högprecisions och individuellt anpassningsbara formsprutningsmaskiner. Detta innebär att du alltid kommer att uppnå konkurrenskraftiga enhetskostnader. Den innovativa drivtekniken gör de elektriska formsprutorna tillförlitliga och ekonomiska i spännkraftsområdet från 350 till 6 500 kN. Spindelväxlar och servomotorer väljs enligt de strängaste kriterierna vad gäller funktion och kvalitet. Många tekniskt sofistikerade detaljer säkerställer stabila processer och minimerar effektivt inställnings- och underhållstider.

Vertikala formsprutningsmaskiner

Skär kan övergjutas ergonomiskt med våra vertikala formsprutningsmaskiner. Du kan välja från det mest omfattande utbudet av maskiner som finns i branschen. Tekniken i våra vertikala maskiner kan matchas exakt till dina specifika formsprutningsuppgifter, samtidigt som maximal ergonomisk effektivitet bibehålls. Ett brett utbud av spännkrafter, flexibla vertikala och horisontella injektionsenheter samt uppgiftsspecifika utrustningspaket finns tillgängliga, till exempel för härdplast eller silikonbearbetning.

Formsprutningsmaskiner till kubformar

Våra Allrounder CUBE formsprutningsmaskiner är exakt anpassade till kubformar. Deras servoelektriska spännenhet av vipptyp möjliggör höghastighetscykler med minskat energibehov – den idealiska basen för effektiv produktion av stora volymer till reducerade enhetskostnader.

Kubformar erbjuder avgörande fördelar: dubbelt så många hålrum finns tillgängliga med samma formmonteringsyta. Dessutom kan alla fyra sidorna av kuben användas samtidigt för produktionssteg som formfyllning eller borttagning av delar. CUBE maskinerna har spännkrafter på 1 800 eller 4 600 kN och är exakt optimerade för sådana processkrav.

Formsprutningsmaskin

Formsprutor ARBURG Allrounder Alldrive

Formspruta

Formsprutor ARBURG Allrounder Hidrive

Formsprutningsmaskin

Formsprutor ARBURG Allrounder S-serien

Formsprutningsmaskin 2

Formsprutor ARBURG Allrounder Golden Edition

Formspruta maskin

Formsprutor ARBURG Allrounder Vertikal

Freefromer formspruta

ARBURG Freeformer

Formspruta Golden

Formsprutor ARBURG Allrounder Golden Electric

Additiv tillverkning

Additiv tillverkning är en process för att tillverka komponenter i premium kvalitet och stabilitet från ett brett utbud av originalämnen, materialkombinationer och färgkombinationer. Den mycket flexibla produktionsprocessen är enkel och intuitiv att komma åt och kan konfigureras för att möta specifika krav. Både tillverkning av enskilda delar, låga volymer samt masstillverkade artiklar kan hanteras med lätthet. Även produktion i renrumsmiljöer är möjlig. Genom att kombinera grundforskning med ständiga tekniska framsteg kan vi erbjuda dig både omfattande kunskap och praktisk teknik så att du enkelt kan ta dina första steg in i additiv tillverkning.

**Samtliga ARBURG bilder är fotade av ARBURG och ägs av ARBURG. Det är ej tillåtet att kopiera eller använda dessa utan ARBURGS tillåtelse.