Historia & Vision

Historia

Rafo grundades 1971 av Bo Folkesson och Bengt Rahmberg.

De båda ägarna tog de två första bokstäver i sina efternamn och döpte företaget till: Rafo.

Fokus i det nystartade företaget låg bland annat på pressar för spånskivor.

1984 tog Bo Folkessons son: Stefan Folkesson över ansvaret för Rafo och påbörjade en strategisk och mycket lönsam förändring av företagets verksamhet. Rafo skulle istället satsa på att tillhandahålla utrustning för tillverkning av plast och kompositmaterial. Dessutom skulle man utöver maskin, robot och aggregatförsäljning även erbjuda sina kunder utbildningar, kundbesök, service och effektiva leveranser av reservdelar.

Under 1990-talet blev Rafo en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden, tack vare att företaget tillhandahöll maskiner från en av marknadens främsta formsprutningsmaskinstillverkare – ARBURG, ett företag beläget i tyska Lossburg. Rafo har idag mer än 400 fasta kunder spridda över hela landet och är en av de ledande leverantörerna på den svenska marknaden.

Tack vare kvalitetsprodukter, god lagerhållning, snabba leveranser samt en kunnig och lyhörd personal så har Rafo blivit en spelare med mycket gott rykte i branschen.

Vision

Rafo ska vara den självklara samarbetspartnern

Rafo anser att det är viktigt med samarbete och goda kundrelationer. Sätter sig in i varje kunds unika behov för att kunna leverera den produkt som passar perfekt för kunden. Tillsammans med kunden skapar Rafo den absolut bästa tekniska lösningen, det mest kostnadseffektiva sättet för att få till en så hög prestanda som kunden önskar, allt för att möta upp kundens behov och önskemål.

Rafo finner lösningar på problem eller upptäcker nya möjligheter tillsammans med kunden.

Genom lång erfarenhet från branschen med stort maskin-och processkunnande, stor kunskap inom innovation och ny teknik samt med högkvalitetsprodukter så känner du dig trygg med Rafo. Tidig medverkan i kunders projekt, god kunskap om varje kunds unika förutsättningar, ett brett nätverk med värdefulla kontakter och ett gott samarbete med leverantörer i Tyskland, Holland, Sverige och Schweiz så är Rafo den självklara samarbetspartnern.

Att kontakta Rafo ska det vara som att kontakta en riktigt god vän. En vän som lyssnar, är förstående och pålitlig. Så sammanfattar man Rafo – Den självklara samarbetspartnern!

Har ni några frågor?
Tveka inte på att kontakta oss direkt.

  • 0501-165 55